Spašavanje podataka (data recovery) je proces povrata podataka koji su oštećeni, izgubljeni, izbrisani ili su zbog kvara medija na kojemu se nalaze nedostupni korisniku.

Kod spašavanja podataka su dvije stvari sigurne: prvi pokušaj spašavanja nudi najbolju priliku za uspjeh, a tvrtka koju odaberete će u velikoj mjeri utjecati na ishod.

DataSector d.o.o. je vodeća tvrtka na području Hrvatske koja se bavi profesionalnim spašavanjem podataka (professional data recovery) sa svih digitalnih medija za pohranu podataka. Kroz godine razvoja, stvorili smo ugled uspješne, inovativne, moderne i pouzdane tvrtke. Napravili smo preko 20.000 dijagnostika sa preko 91% uspješnosti povrata podataka, kroz sve vrste medija - što nas je učvrstilo na vodećoj poziciji u sektoru spašavanja podataka. Specijalizirani smo isključivo za povrat podataka - data recovery - ne bavimo se servisiranjem računala ili nekom drugom djelatnosti. Spašavanje podataka je naša prva i jedina ljubav.

Uspješno spašavamo podatke s fizički oštećenih diskova kao što su neispravne glave, neispravan motor, neispravan firmver, neispravna elektronika, diskovi s nečitljivim sektorima (bad sectors), također, spašavamo podatke s diskova s logičkim kvarovima poput formatiranih diskova, obrisanih podataka, „nestalih“ podataka uslijed djelovanja virusa, itd.. Sve intervencije na diskovima odvijaju se u čistoj komori Klase 100, pomoću specijaliziranih i licenciranih alata. 

DataSector-hdd.jpg

Spašavamo podatke sa internih hard diskova od proizvođača poput Seagate Technology, Toshiba, Western Digitala te njihovih sestrinskih kompanija poput HGST-a. Od vanjskih diskova spašavamo podatke sa ADATA, LG, Samsung, Silicon Power, Toshiba, Transcend Information, Verbatim Corporation, Western Digital i Seagate Technology te njihove brendove poput Maxtora i LaCie. Od SSD diskova sa kojih spašavamo podatke ćemo spomenuti samo nekoliko njih poput Kingstona, ADATA, Transcend, Patriot, AMD, Sandisk, Crucial, Plextor, PNY, Corsair, Silicon Power, OCZ, Intel, Samsung i ostalih proizvođača. Kod SSD diskova je bitna komponenta kontroler koji se nalazi u disku te radimo sa većinom proizvođača kontrolera poput Silicon Motion familije, Phisona i njihovih modela, Marwella itd.

Pružamo uslugu spašavanja podataka sa servera i NAS uređaja (Synology, QNAP, WD My Cloud..) od malih kućnih do velikih sistema baziranih na desetine diskova u raznim RAID konfiguracijama. Radimo sa standardnim RAID konfiguracijama poput RAID 0 i 1, 5,6 te hibridnim poljima poput RAID 10 i 50, JBOD. U većini slučajeva su nam dostatni samo diskovi iz servera te nije potrebno dostavljati cijeli uređaj. Bitno je samo da se diskovi pravilno označe. Neki od file sistema sa kojima radimo su ZFS , Btrfs i XFS..

Server K.jpg

Niti jedan posao za nas nije preveliki ili premali :)

Ono što nas izdvaja na tržištu od ostatka konkurencije je brza i besplatna standardna dijagnostika, fiksne i transparentne cijene bez obzira na vrstu ili količinu podataka.
Nakon zaprimanja medija krećemo sa serijom testova, tj postupkom besplatne dijagnostike kojom utvrđujemo što se dogodilo sa Vašim medijem, koliko bi trajalo vremenski postupak spašavanja i u kojoj je kategoriji kvara.
Tek nakon što od nas dobijete sve potrebne podatke - nakon dijagnostike, uz Vaše dopuštenje, krećemo sa samim postupkom spašavanja podataka.
Poslujemo na principu ''No data - No pay'', što znači da u slučaju tehničke nemogućnosti povrata podataka klijent nema novčanih obveza.

Kako bismo osigurali vodeću poziciju na tržištima na kojima djelujemo i s tehnologijama koje koristimo, moramo imati uporište u etičnom poslovanju, učinkovitim internim poslovnim procesima, disciplini i kontinuiranom usavršavanju i usvajanju najboljih praksi.
DataSector svim klijentima pruža maksimalnu privatnost i sigurnost podataka koju dodatno jamčimo potpisom i ovjerom Ugovora o tajnosti podataka.

Prostor_1.jpg

Kao suvremena IT kompanija želimo osigurati uvid u najnovije tehnologije, djelotvorne načine njihove implementacije te njihovu učinkovitu primjenu. Uvijek nastojimo biti proaktivni – predviđati tehnološke i poslovne trendove, a sve kako bi svojim korisnicima uvijek mogli ponuditi pravovremeno i optimalno rješenje za njih. 

Sa svim svojim korisnicima i klijentima radimo kao s cijenjenim poslovnim partnerima. Pažljivo slušamo njihove komentare i dojmove te učimo od njih kako bi im mogli osigurati optimalna IT rješenja. Vjerujemo da upravo naši korisnici mogu najbolje procijeniti kvalitetu našega rada što se može provjeriti po zadovoljstvu naših klijenata i njihovim recenzijama koje su nam ostavili na Google i Facebook platformi. U današnje digitalno doba sa svojim klijentima ne komuniciramo samo putem telefona i elektroničke pošte već i putem društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama i Twittera.

Konferencija_1.jpg

Ljudi predstavljaju nešto najvrijednije što imamo u DataSectoru. Uspješni možemo biti jedino ukoliko su nam zaposlenici privrženi i visoko motivirani te vole raditi svoj posao. Stoga ih na svakom koraku podržavamo u ostvarenju punih potencijala te vrednujemo svaki njihov doprinos ukupnom uspjehu tvrtke. Naše zaposlenici se cijelo vrijeme usavršavaju, idu svake godine na tehnološke konferencije iz područja spašavanja podataka, ponekada i oni sami drže predavanja a može se i reći da im je posao strast.