Spašavanje podataka DataSector

Spašavanje podataka

Ne možete pristupiti dragim slikama, dokumentima, poslovnim projektima, bazama podataka?
Vaši podaci nisu zauvijek izgubljeni.
Zatražite besplatnu dijagnostiku
Hitne intervencije (00-24)
Data Recovery Laboratorij

Data Recovery Laboratorij

Svjesni smo koliko Vam znače osobni podaci, slike, dokumenti, poslovni projekti i znamo kakav je osjećaj ostati bez svega što ste stvarali i čuvali godinama.

Naš cilj je pomoći Vam kako Vaš rad, uspomene i godine truda ne bi bile trajno izgubljene.

Spašavanje podataka

Spašavanje podataka (data recovery) je proces povrata podataka koji su oštećeni, izgubljeni, izbrisani ili su zbog kvara medija na kojemu se nalaze nedostupni korisniku.

Kod spašavanja podataka su dvije stvari sigurne: prvi pokušaj spašavanja nudi najbolju priliku za uspjeh, a tvrtka koju odaberete će u velikoj mjeri utjecati na ishod.

Kroz godine razvoja, stvorili smo ugled uspješne, inovativne, moderne i pouzdane tvrtke. Uspješno spašavamo podatke sa svih digitalnih medija za pohranu podataka.

Kako spasiti podatke?

Ne pokušavajte sami spašavati podatke. Najveći broj trajno izgubljenih podataka je upravo nakon pokušaja “neadekvatnog” spašavanja. Radi se o Vašim podacima i razmislite što bi Vam značio trajni gubitak istih.

1 Slanje i dostava neispravnog uređaja

Pošaljite ili nam dostavite neispravan medij kako bi započeli postupak besplatne dijagnostike.

2 Besplatna dijagnostika

Nakon zaprimanja medija napraviti ćemo brzu i besplatnu dijagnostiku te Vas obavijestiti o mogućnostima, vremenu i cijeni spašavanja podataka.

3 Postupak spašavanja podataka

Nakon Vašeg odobrenja i pristanka krećemo sa procesom povrata podataka.

4 Validacija podataka

Nakon uspješno završenog postupka, putem našeg klijent portala možete pregledati spašene podatke.

5 Isporuka spašenih podataka

Ovisno o vašoj želji spašene podatke možete preuzeti u našem laboratoriju ili podatke možemo poslati o našem trošku dostavnom službom na Vašu adresu.

Zašto odabrati DataSector?

Hitne intervencije

U određenim slučajevima kada je potrebno što prije spasiti podatke sa neispravnog medija, kada je svaka minuta važna - DataSector nudi i dodatne usluge poput Hitne dijagnostike i usluge Non-Stop.

Hitna dijagnostika

Usluga Non Stop

Dijagnostika unutar 2 sata

Dijagnostika unutar 2 sata
Dijagnostika unutar 2 sata

Prioritet nad ostalim poslovima

Prioritet nad ostalim poslovima
Prioritet nad ostalim poslovima

Rad na mediju unutar radnog vremena

Rad na mediju unutar radnog vremena
Rad na mediju unutar radnog vremena

Rad na mediju 0-24 bez obzira na radno vrijeme

Rad na mediju 0-24 bez obzira na radno vrijeme
Rad na mediju 0-24 bez obzira na radno vrijeme
U nekim slučajevima i minute su bitne!
Kontakt 00-24 +385 98 952 2745

Spašavanje podataka pitanja

Spašavanje podataka

Što je to spašavanje podataka (Data recovery)?

Spašavanje podataka je proces povrata podataka koji su oštećeni, izgubljeni, izbrisani ili su zbog kvara medija na kojima se nalaze nedostupni korisniku.

Sa kojih se sve medija mogu spasiti podatci?

Uspješno spašavamo podatke sa svih digitalnih medija za pohranu podataka, kao što su hard diskovi, eksterni hard diskovi, SSD diskovi, serveri, RAID polja, NAS uređaji, laptopi, Apple uređaji, memorijske kartice, USB stickovi, floppy diskovi itd...

Koliko podataka je moguće spasiti?

Količina spašenih podataka ovisi isključivo o stanju neispravnog medija. Nama je u cilju spasiti sve podatke, dok prioritet imaju Vama najvažniji podaci.

Kolika je uspješnost spašavanja podataka?

Ponosimo se na uspješnost spašavanja podataka koje je veća od 90%.

Cijene

Koliko košta spašavanje podataka (Data Recovery)?

Cijena spašavanja podataka ovisi o vrsti kvara na mediju sa kojega je potrebno spasiti podatke. Naš cjenik je transparentan te ga možete pogledati na slijedećem linku.

Koliko vremenski traje dijagnostika i koja je cijena?

Usluga standardne dijagnostike u pravilu traje do 48 sati. Kako bismo svim našim klijentima približili uslugu spašavanja podataka, dijagnostiku ne naplaćujemo. U slučaju da Vam je vrijeme spašavanja prioritet, te Vam je svaka minuta važna - također nudimo i uslugu Hitne dijagnostike, te uslugu Non Stop (00-24).

Mogu li dobiti procjenu troška za spašavanje podataka?

Bez obzira kakav problem ima Vaš uređaj/medij, podvrgnut ćemo ga brzoj i besplatnoj dijagnostici prije nego Vas izvjestimo o utvrđenom stanju medija i cijeni usluge spašavanja podataka. Sa postupkom povrata podataka započinjemo tek nakon Vašeg odobrenja.

Ovisi li cijena za spašavanje podataka o veličini diska, količini podataka ili vrsti datotečnog sustava?

Iznimno smo ponosni da jedini u Hrvatskoj imamo fiksni sustav naplate. Cijena spašavanja podataka je fiksna i ne ovisi o veličini medija, količini podataka niti o datotečnom sustavu, nego isključivo o vrsti kvara na mediju.

Imam li financijskih obaveza u slučaju nepotpunog spašavanja podataka?

Poslujemo po principu No data - No pay, što znači da ako je spašavanje podataka neuspiješno klijent nema financijskih obveza.

Proces

Kako mogu dostaviti neispravan medij?

Vaš neispravan medij možete dostaviti osobno u naše prostorije ili adekvatno zapakiran medij poslati poštom ili kurirskom službom. Pod adekvatnim pakiranjem pošiljke podrazumijeva se stavljanje sadržaja pošiljke u odgovarajuću ambalažu (omot, kutiju i sl.) zbog spriječavanja oštećenja za vrijeme prijevoza.

Kako provjeravam spašene podatke?

Kako bi korisnicima osigurali jednostavnu, transparentnu i kvalitetnu uslugu, prije uplate na Klijent portalu možete pregledati listu spašenih podataka.

Na koji način preuzimam spašene podatke?

Spašene podatke pohranjujemo na Vaš drugi medij po izboru koji nam dostavite. Ukoliko ne posjedujete odgovarajući medij, možete ga kupiti kod nas. Spašene podatke možete preuzeti isključivo uz predočenje ovjerenog Servisnog naloga.

Da li se moji podaci čuvaju na sigurnom?

Da, Vaši podatci se čuvaju na sigurnom i u skladu sa GDPR-om. Vaše podatke pohranjujemo na zaštićenim i odvojenim diskovima i serverima bez vanjskog pristupa, kojima imaju pristup samo ovlaštene osobe. Diskreciju vaših podataka garantiramo i Ugovorom o povjerljivosti podataka.
5000+

Zadovoljnih klijenata

90%

Uspješnost spašavanja

2+

Petabajta spašenih podataka

Tomislav Mihalić

Tomislav Mihalić

Zagreb

Ekipica superstručna, jeftinija od konkurencije, za sada 6/6 diskova uspjeli spasiti, jedan je samo bio da su uspjeli 95% podataka izvuči van! Svaka preporuka!

Marin Veraja

Marin Veraja

Metković

Veoma uljudni, profesionalni i jasni po pitanju usluge i cijene. Hvala gosp. Krešimiru i ostatku ekipe! Preporučam DataSector bez puno razmišljanja!

Ana Košara

Ana Košara

Pula

Uspješno spašeni svi podaci. Jako ljubazni i strpljivi. Sve obavljeno po dogovoru i kako treba!! Zadovoljna uslugom i brzinom odgovora na sva moguća pitanja!!!

Vesna Odobaša

Vesna Odobaša

Strmec Samoborski

Svaka čast, dečki su super. Profesionalni, brzi i odgovorni. Spasili su mi podatke s laptopa. Hvala Vam :)

Mario Petrić

Mario Petrić

Zagreb

Vrlo ljubazni djelatnici i kvaliteta usluge na najvišem nivou. Hvala vam na spašavanju svih važnih podataka sa hard disca.

Željko Vrcelj

Željko Vrcelj

Zadar

Nazvao sam Vas prema preporuci kolege. Ivan i Krešimir nisu odustajali. I zahvaljujući vama, moji su podaci sada uspješno vraćeni.

Karta