CHOOSE YOUR LANGUAGE
globe HRVATSKI arrow down
+ 385 (1) 3668 321
info@datasector.hr
Pon-Pet: 9.00 - 17.00
menu button

Solid-state drive ili skraćeno SSD je uređaj za trajnu pohranu podataka baziran na memorijskim ćelijama. Za razliku od uobičajenih hard diskova, SSD disk ne sadrži mehaničke dijelove (glave za čitanje / pisanje i magnetizirane diskove). Zbog veće brzine pisanja i čitanja, te sve prihvatljivije cijene, SSD uređaji postaju sve popularniji.

Iako su otporniji na udarce od mehaničkih diskova jer nemaju pokretnih dijelova, SSD diskovi imaju niz osjetljivih elektroničkih komponenti koje se mogu oštetiti. Njihova prednost je da većina oštećenja ne uzrokuje trajni gubitak podataka. Unatoč tome, za povrat podataka potrebna je visoka stručnost, iskustvo i specijalizirani alati kako bi se podaci sa SSD diska mogli uspješno spasiti.

DataSector je prva tvrtka u Hrvatskoj koja je specijalizirana na području spašavanja podataka sa SSD diskova (SSD Data Recovery). Korištenjem specijaliziranih alata naši Data Recovery inženjeri s velikim uspjehom spašavaju podatke nastale logičkim kvarovima poput obrisanih podataka, formatiranih SSD diskova ili nestanka napajanja, te podatke izgubljene uslijed fizičkih kvarova.

DataSector uspješno spašava podatke sa eksternih diskova svih proizvođača: IntelKingston, CorsairOCZ, SanDiskSamsungSeagateAppleMicronCrucial i drugih.

 

Što napraviti u slučaju gubitka podataka sa SSD diska?

Najčešći simptomi neispravnog SSD diska neprepoznavanje diska od strane operativnog sustava, operativni sustav traži formatiranje, operativni sustav prikazuje krivi kapacitet diska, SSD disk se pregrijava i slično.

Ako nije moguće pristupiti podacima, najvažnije je da više ne koristite SSD disk kako ne bi došlo do dodatnih oštećenja i gubitka podataka.

Savjetujemo da ne pokušavate spašavati podatke bez profesionalne opreme i visoke razine znanja. Sve intervencije na SSD diskovima se obavljaju isključivo pomoću specijaliziranih alata.

Kontaktirajte nas, naše stručno osoblje rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja, na usluzi smo Vam od 00-24.