CHOOSE YOUR LANGUAGE
globe HRVATSKI arrow down
+ 385 (1) 3668 321
info@datasector.hr
Pon-Pet: 9.00 - 17.00
menu button

Većina digitalnih fotoaparata, digitalnih kamera, mobilnih uređaja (smartphone), tableta i drugih uređaja pohranjuje podatke na neku vrstu memorijske kartice poput SD, microSD, XD, CF i drugih. Memorijske kartice najčešće služe za pohranu slika i video zapisa iako se koriste i za pohranu drugih podataka.

Sve memoriske kartice se sastoje od memorijskog čipa i kontrolera koji upravlja radom memorije (čitanje/pisanje). Najučestaliji kvar je upravo kvar kontrolera, kada operativni sustav može prepoznati uređaj ali ne može pristupiti podacima.

DataSector je specijaliziran na području spašavanja podataka sa svih vrsta memorijskih kartica. Korištenjem specijaliziranih alata naši data recovery inženjeri s velikom uspješnošću spašavaju podatke nastale logičkim kvarovima poput obrisanih podataka, formatiranih memorijskih kartica ili nestanka napajanja, te podatke izgubljene uslijed fizičkih kvarova poput, slomljene kartice ili kartice koja se pregrijava.

Uspješno spašavamo podatke sa svih modela memoriskih kartica proizvođača SanDiskTranscendSamsungSonyPanasonic, LexarVerbatimKingston i mnogih drugih.

 

Što napraviti u slučaju gubitka podataka sa memorijske kartice?

Najčešći simptomi neispravne memorijske kartice su neprepoznavanje kartice od strane operativnog sustava, operativni sustav traži formatiranje, memorijska kartica se pregrijava i slično.

Ako nije moguće pristupiti podacima najvažnije je više ne koristiti memorijsku karticu kako ne bi došlo do dodatnih oštećenja i gubitka podataka.

Savjetujemo da ne pokušavate spašavati podatke bez profesionalne opreme i visoke razine znanja. Sve intervencije na memorijskim karticama se isključivo obavljaju pomoću specijaliziranih alata.

Kontaktirajte nas, naše stručno osoblje rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja, na usluzi smo Vam od 00-24.