CHOOSE YOUR LANGUAGE
globe HRVATSKI arrow down
+ 385 (1) 3668 321
info@datasector.hr
Pon-Pet: 9.00 - 17.00
menu button

Hard disk (tvrdi disk) je jedan od osnovnih dijelova računala i najrasprostranjeniji je medij za trajnu pohranu podataka. Unatoč konstantnom tehnološkom razvoju i naporima proizvođača, ovaj medij ni danas nije otporan na kvarove budući se radi o mehaničkom uređaju.

Kao vodeća tvrtka u Hrvatskoj na području spašavanja podataka (Data recovery), DataSector posjeduje najsuvremeniji laboratorij sa čistom komorom klase 100, te primjenjuje najsuvremenije tehnologije u svrhu spašavanja podataka sa hard diskova.

Naš tim data recovery inženjera uspješno spašava podatke sa svih oštećenih diskova nastalih logičkim kvarovima poput formatiranih diskova, obrisanih podataka, ili nestanka napajanja, te spašava podatke sa oštećenih diskova nastalih fizičkim kvarovima poput neispravne elektronike, nečitljivih sektora, neispravnog sklopa za čitanje/pisanje (neispravne glave), kvara motora ili oštećenja firmvera.

Na osnovi višegodišnjeg iskustva spašavamo podatke sa diskova oštećenih prilikom padova - udarca, te u prirodnim katastrofama poput potresa, poplava, požara i slično.

DataSector uspješno spašava podatke sa svih modela diskova: Western Digital (WD), Seagate, Toshiba, Samsung, Hitachi, Fujitsu, Quantum, Maxtor, IBM,

Sve intervencije na diskovima odvijaju se isključivo u čistoj komori Klase 100.

 

Što napraviti u slučaju gubitka podataka s hard diska?

Najčešći simptomi neispravnog hard diska su neobični zvukovi, obavijesti o greškama, te neprepoznavanje diska od strane operativnog sustava.

Ako nije moguće pristupiti hard disku najvažnije je ugasiti računalo i isključiti disk, kako ne bi došlo do dodatnog oštećenja i gubitka podataka. Hard disk je elektromehanički uređaj unutar kojeg se magnetske ploče najčešće rotiraju brzinom od 5000 do 7200 okretaja u minuti, te je u slučaju oštećenja dovoljan djelić sekunde kako bi podaci bili trajno izgubljeni.

Da se smanji mogućnost nenamjerne pogreške, savjetujemo da ne pokušavate spašavati podatke bez profesionalne opreme i visoke razine znanja. Sve intervencije na diskovima (HDD) se obavljaju  isključivo unutar čiste komore klase 100.

Kontaktirajte nas, naše stručno osoblje rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja, na usluzi smo od 00-24.