CHOOSE YOUR LANGUAGE
globe HRVATSKI arrow down
+ 385 (1) 3668 321
info@datasector.hr
Pon-Pet: 9.00 - 17.00
menu button

Posljednjih desetak godina Apple računala su stekla iznimnu popularnost. Iako su u Apple uređaje ugrađene zaštitne mjere protiv gubitka podataka, ne postoji proizvođač računala koji može ponuditi trajnu zaštitu.

DataSector je specijaliziran na području spašavanja podataka sa svih Apple uređaja kao što su iMacMac ProMacBookMacBook AirMacbook ProMac mini

Spašavanje podataka s Apple uređaja zahtijeva specijalizirane alate i godine iskustva. Za razliku od Windows operativnog sustava, macOS i Mac OS X koriste HFS datotečni sustav te iz tog razloga spašavanje podataka (Data Recovery) s Apple uređaja zahtjeva specifična znanja i iskustvo rada s Mac operativnim sustavom.

 

Što napraviti u slučaju gubitka podataka s Apple računala?

Najčešći simptomi neispravnog hard diska su neobični zvukovi pri pokretanju i radu, obavijesti o greškama te neprepoznavanje diska od strane operativnog sustava (macOS).

Ako nije moguće pristupiti podacima najvažnije je isključiti računalo (iMac, Mac Pro, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro…) kako ne bi došlo do dodatnih oštećenja i gubitka podataka. Hard disk je elektromehanički uređaj unutar kojeg se magnetske ploče rotiraju brzinom od 5000 do 7200 okretaja u minuti te je u slučaju oštećenja dovoljan djelić sekunde kako bi podaci bili trajno izgubljeni. Unazad nekoliko godina Apple u svoje uređaje ugrađuje SSD diskove koji imaju niz osjetljivih elektroničkih komponenti koje se mogu oštetiti. 

Savjetujemo da ne pokušavate spašavati podatke bez profesionalne opreme i visoke razine znanja. Sve intervencije na diskovima se isključivo obavljaju pomoću specijaliziranih alata te unutar čiste komore Klase 100.

Kontaktirajte nas, naše stručno osoblje rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja, na usluzi smo Vam od 00-24.